Mensen doen graag voorspellingen. Vooral in het begin van het jaar, als iedereen hoge verwachtingen heeft voor het komende jaar. Wij denken dat nauwkeurige voorspellingen bijna onmogelijk zijn en dat, zelfs als de voorspelling juist blijkt te zijn, het moeilijk is te zeggen of het door vaardigheid komt of puur geluk is.

In plaats van te vertrouwen op voorspellingen (zoals veel mensen doen), vormen wij onze beleggingsstrategie op veronderstellingen die hun basis vinden in decennia aan bewijs uit marktgegevens en academische analyse. Wij veronderstellen dat:

  • Kapitalisme het beste economische model ter wereld blijft en een constant rendement zal leveren aan diegenen die erin geïnvesteerd hebben.
  • Bepaalde soorten factoren in beleggingen in de loop van de tijd gemiddeld beter presteren dan anderen.
  • Het in handen hebben van veel beleggingen zal helpen het risico te spreiden en de betrouwbaarheid van het rendement van een portefeuille te vergroten.

Gesteld kan worden dat deze statements op zichzelf voorspellingen zijn, omdat zij betrekking hebben op toekomstige events. Maar wat wilt u liever dat de basis vormt van uw beleggingsstrategie? Leuke voorspellingen doen over sportuitslagen of speculeren over de koers van de dollar of de toekomst van de eurozone is één ding. Een beleggingsstrategie hierop baseren is weer heel wat anders.