Vol trots kunnen we mededelen dat ons team vanaf 1 april wordt versterkt door Pierre Tychon. Pierre (46) is ruim zeventien jaar werkzaam als effecten specialist. Na zijn werk als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder bij Rabobank en ABN Amro, was hij tien jaar werkzaam bij ABN Amro MeesPierson. Nu maakt hij de overstap naar het ondernemerschap, waarbij hij zich als associate partner aan Auréus verbindt. Hij zal zich met name gaan richten op de grote regio rond zijn woonplaats Nijmegen.
Een korte kennismaking…

Wat bracht je bij Auréus Vermogen?
“Hoewel ik altijd met plezier in het bankwezen heb gewerkt, ligt mijn hart al langer bij een meer ondernemende rol. De uitstraling van Auréus sprak me aan en toen ik hoorde dat ze open stonden voor uitbreiding van hun team zijn we in gesprek gegaan. Al bij het eerste contact was er meteen een klik.”

Wat sprak je zo aan?
“Hun visie op beleggen en klantcontact. Op dat gebied zijn we uit hetzelfde hout gesneden. Hun onafhankelijke positie, professionaliteit en realistische beleggingsaanpak spraken met direct aan. Daarnaast is er de afgelopen jaren bij banken natuurlijk heel hard gestuurd op efficiency. Dit heeft ertoe geleid dat een adviseur nu vaak erg veel relaties moet bedienen, wat ten koste gaat van het persoonlijke contact met de klant. Dat is bij Auréus écht anders. De klant staat hier centraal en als adviseur lever je maatwerk, dat is een uitgangspunt waar ik me absoluut bij thuis voel.”

Hoe ga je jouw rol invullen?
“Bij Auréus wil ik op een pro-actieve manier samen met relaties ondernemen. Ik ben zelf een ondernemend type, dus dat aspect maakt deze aanpak aantrekkelijk voor mij. De beleggingswereld is vluchtig en dynamisch en ik zie het als mijn taak om voor de klant die erom vraagt rust te bieden. Anderzijds kan ik voor de actieve belegger inspelen op specifieke wensen.”

Je zal vooral in de regio Nijmegen actief zijn?
“Dat klopt. Voor Auréus is dat een mooie uitbreiding van hun werkgebied. Ik woon in Nijmegen en mijn professionele netwerk, bevindt zich met name in die regio, dat wil zeggen: van Noord-Limburg tot de Betuwe.” Hoe zie je jouw toekomst bij Auréus? “Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de solide organisatie die de partners van Auréus hebben gecreëerd. Ze hebben alles goed doordacht en slim opgebouwd. Ik hoop dat we als organisatie kunnen blijven groeien naar een mooie toekomst met tevreden klanten, nieuwe partners en nieuwe mogelijkheden. Ik wil deze ondernemende koers graag mee oppakken en de organisatie tot een nog groter succes maken.”

WIE IS PIERRE?
Pierre is getrouwd met Nicole en vader van twee zonen: Rens (11) en Kaj (9). Geboren in Wijchen, maar al vele jaren woonachtig in Nijmegen. Pierre studeerde economie aan de Hogeschool Venlo, gevolgd door een studie bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds hij werkzaam is in de financiële wereld volgde hij diverse beleggingsopleidingen en is hij geregistreerd als DSI Senior Beleggingsadviseur en Vermogensbeheerder. In zijn vrije tijd loopt hij graag lange afstanden.